søndag 25. mai 2008

Pass på fingrene!

Man kan spørre seg om jeg har fått dilla på å lage grytekluter, det har jeg vel kanskje til en viss grad, men det er et nyttig redskap på kjøkkenet og må være av en viss kvalitet. Ellers går det ut over fingrene. Prøv det den som vil. I alle fall, så fant jeg ut at jeg ville lage samme type som den jeg lagde den gang jeg lært å hekle ^-^ Det er noe med det nostalgiske. Den røde og hvite er kopi av lærekluten min.


Men så kom jeg over en gammel utslitt gryteklut på bedehuset her på Talgje. Den måtte det være kjekt å lage. Tanken var ikke langt unna, og garn var det ikke vanskelig å få fatt på, så da var det bare å starte. Jeg hadde litt problemer med å forstå teknikken til å begynne med. Det ser på en måte ut som "to rette, to vrange" men det er hekling. Så her ble det prøving og feiling, og jeg fikk det til. Jeg tar to vanlige staver, og to staver "fra baksida". Dette har sikkert en ordentlig forklaring, men jeg har funnet ut av det sjøl og kan ikke forklare det bedre. Men det er verdens beste grytekluter. Når de blir vaska trekker de seg litt sammen, og blir så tette og tykke som du bare kan tenke deg.


Jeg har for det meste brukt Gjestal Bomull Sport, det er et godt garn til dette bruket. Jeg kjøper det på Spar Kjøp de holder noe rimeligere priser enn andre forhandlere.

De svarte og hvite gryteklutene er heklet i dobbel Solberg Fiol. De ble veldig faste, men det er noe plunder å bruke dobbel tråd, bedre å bruke tykkere tråd da.