torsdag 13. november 2008

FERIEKLAR MANN (OG KONE MED)


Ja, så ble det da slik at vi fikk reise til Riga begge to. Jeg lovet å ha genseren klar til vi skulle reise. Hvem som ikke skulle få være med uten ferdig genser husker jeg ikke, men det spiller jo ingen rolle nå, for jeg BLE ferdig! Vi drar begge to sammen med Brith og Sigurd. Flyet letter fra Sola lørdag morgen kl 06:00, så da må vi tiiiidlig opp. Det betyr også at vi som bor på denne øya må til Stavanger allerede i morgen, men det er jo bare koselig, så starter vi på ferien da.


Men det var genseren. Den er strikket i Lerke, et garn fra Dale. Det består av 52% ull og 48% bomull. Jeg håper det er godt i bruk, og at ulla gjør den god og varmt. Å strikke med var det som bomull. Det hadde liksom ikke den elastesisteten som kjennetegner ull, men det er nok bomullen som begrenser det. Det skal bli spennende å se hvordan den oppfører seg i bruk. Eieren av genseren er iallefall fornøyd, så da er vel alt bra så langt.

Litt filosofi

En dansk professor stod foran sine filosofistudenter med noen ting foran seg.Da timen begynte, tok han uten å si et ord, et meget stort og tomt syltetøyglass fram og begynte å fylle det med golfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige om at det var.
Så tok professoren fram en kasse med småstein, og fortsatte med å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, slik at småsteinene fordelte seg imellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var.Nå tok professoren frem en kasse med sand og begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte naturligvis det resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om glasset nå var fullt. Og klassen svarte enstemmig ja.
Til slutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset. Hulrommet som var mellom sandkornene, ble nå effektivt fylt. Studentene lo.
"Nåvel", sa professoren, da latteren var stilnet av. "Hvis dere nå forestiller dere at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktige ting i livet - deres familie, kjærester, barn, helse, venner og yndlingspasjoner - de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment.


Småsteinene er de "andre tingene", som betyr noe - sånn som jobb, hus, bil osv.. Sanden er alle de andre småting".


Professoren fortsatte: "Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere. Vær oppmerksom på hvilke ting som er avgjørende for deres lykke. Lek med barna. Pass på helsen! Inviter deres partner på middag. Ta enda en runde på golfbanen.Det vil alltid være tid til at gjøre huset rent og ordne avløpene. Ta dere av golfballene først - de ting som virkelig betyr noe. Få styr på det dere vil prioritere - resten er bare sand."
En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte.
Professoren smilte: "Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise, at uansett hvor fylt ditt liv synes å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn".