onsdag 26. november 2008

GLIMT FRA TUREN TIL LATVIA

Vi er vel hjemme og hodene våre er fulle av inntrykk. Nok en gang har jeg gjort den samme erfaringen, Gamle Norge er ikke så gammelt som vi liker å tro. I Rigas gamle bydel, der vi bodde, kunne vi se mye fin gammel bebyggelse. Store deler av av gamlebyen var i Jugendstil, og vi kunne se vakkert dekorerte hus over alt. Det gledet mitt hjerte, det er et hjørne der som er svært glad i arkitektur.
Kunne du tenke deg å ha slik dekor over inngangsdøra di?

Vi kom over et hushjørne som så ut til å være mer enn vanlig påkostet.
Vi så også at de var i gang med rehabilitering av slike bygg flere steder. Jeg tror Gamle Riga vil framstå i all sin gamle prakt om noen år. Foreløpig er det nok litt blanding av fint oppusset og forfallent, men de er i gang, og jeg gleder meg. Jeg skal tilbake om noen år.


Mer nytelse,
......og prakt!
Vår venninne Liene, som har arbeidet hos oss, var vår guide da vi var i Latvia. Hun tok oss med "land & strand", ville vise landet sitt. Så for å si det enkelt, vi fikk virkelig mye ut av den uka vi var i landet.
En ting mange nordmenn sier når de er utenlands er at det finnes ikke vakrere land enn Norge.
Og det er en fin ting at vi kan glede oss over vårt eget land, og jeg er enig at vi har et vakkert land, men holder vi øynene åpne finnes det noe vakkert de flest steder. Også i Latvia. Den dårlige bostandarden kan vi VITE OM, jeg har ikke lyst å vise bilder. Det var heller ikke så lett å ta slike bilder sammen med tre latviske damer. Men da vi var ved kysten syntes jeg vi hadde en fin dag.

Dette var en kystlinje der det var mye fugler. De kunne lett gjemme seg blant sivet, og det var bygget plattformer på land for dem som ville kikke på/fotografere fugleneDet er alltid noe som reker i land ved sjøen, dette ser ut for å høre til her....
Turen gikk videre til andre strøk, der fant jeg disse karene.
De er helt sikkert i slekt med Bustenskjold.Slik så himmelen ut mye av tida, vi var ikke glemt, sola var der!

Jeg kunne vist mye mer, opplevelsene var mange, og bilder har jeg i hauger og lass, men noe må vi ha for oss selv.
Men jeg vil avslutte innlegget mitt med den takknemligheten jeg sitter igjen med. Takk Herre Gud, for at jeg får bo i et land der vi har det så godt på alle måter, der sykehuset er godt, at jeg bor godt i et varmt hus, at jeg har råd til å kjøpe gode varme klær og å spise meg mett hver dag. Takk også Herre, for at det er så vakkert her!
Neste gang dere hører fra meg er det nok strikk, strikk, strikk....for jeg hadde med meg noe til Latvia også.
Ha det fint alle sammen, og takk for hilsener i bloggen min!