torsdag 12. februar 2009

LUER OG SOKKER

Ja, jeg kjenner at jeg har vært offensiv flere ganger nå i mine framstøt til fordel for Team Albania. Men har dere fått se noen produksjon fra min side? Njet. Åsså jeg som alltid har hatt en klar mening om eksemplets makt... Fy skam deg, Liv!
Men her skal dere alstå få se jeg ikke har ligget på latsiden. Jeg har bare ventet på fotomodellene. Luene er i barnestørrelser, så det nyttet ikke om jeg prøvde dem på meg selv heller:-)
Denne rød-hvite lua er en kopi av en møllspist lue jeg har i mine gjemmer, en av de første Mamma strikket til meg etter at jeg jeg kom ut av babytøyet. Hun har selv komponert mønsteret, så for meg vil den alltid være spesiell. Håper den vil bli ei god og kjær lue i Albania også. Fotomodellen likte den i allefall. Den er blitt til av ukjent restegarn.


Av On-line sockyarn fancy color ble det en ypperlig lue. Av og til er det slik at det er for lite igjen til et par sokker, og slik var det med dette garnet. Men det er jo så mye ull i godt sokkegarn at det ypperlig til mye annet, som f.ex. lue.


Restegarnslue igjen, denne er strikket av det som var igjen av Regia, 6 trådig, crazy color.
Da jeg først var inne i denne restegarnsstimen, gikk løs på garnet fra Sirdar også. Det er Denim Tweed DK, og det ble ei litt baggy lue.


To nøster raggegarn fra Gjestal Spinneri er blitt ett par ragger. For å få full utnyttelse av garnet startet jeg i tåa, og strikket oppover leggen så det var tråd på nøstet. Det er ypperlig så lenge man har ett nøste til hver sokk. Iallefall, foreløpig er ett par til Albania ferdig!
Jeg teller sokkepar jeg strikker, er kommet til 4....

Nå er det nesten helg.
Jeg gleder meg, vi skal ha besøk av gode venner, da forsøker jeg meg på god mat, og det nok litt brettspill. Det er noe vi koser oss med når vi er sammen.
Du får ha det godt og kose deg der DU er!


HVA ER ALBANIA-PROSJEKTET?

Jeg har tidligere skrevet litt om nødhjelpsarbeidet til Albania, og jeg ser via statistikken i sidefeltet at det stadig er noen innom og sjekker Albaniaprosjektet. Jeg har også fått direkte spørsmål om hvem, hva osv. De som jeg leverer varmt tøy til kaller seg Team Albania, og jobber fra Kragerø/Porsgrunn og Stavanger.

Siden jeg har vært med tidligere har jeg fått tilsendt et trykt blad der de skriver litt om nødhjelpsardeidet de driver, og hva de trenger. Hjemmestrikkede damesokker spør de spesielt etter, og det er jo en overkommelig oppgave for oss som liker å strikke. Inntrykket jeg får i dette bladet stemmer godt overens med nettsiden selv om den ikke ser ut til å være oppdatert i det siste, så les nettsiden!

Om det skulle være noen som har lyst å gjøre ende på noe av garnlageret er jeg sikker på at ALT av varmt tøy er velkomment. Det trenger ikke være fancy, bare helt vanlig varme klær.

Det du evt vil lage kan du sende til meg innen september 2009, så bringer jeg det videre til avd. i Stavanger. Adressen min finner du helt nederst på bloggen.
Husk: Det er en GLEDE å hjelpe!