onsdag 14. januar 2009

SOKKER OG ISSKRAPEVOTT

Nå er isskapevotten ferdig, Åshild! Hvis du får med deg Ola hjem nå, ligger det noe til dere begge to. Sokker til Ola og isskrapevott til deg.
Sokkene er det jeg kaller helt vanlige mannfolksokker, litt tynne. Strikket i Senjagarn, men de varmer nok allikevel. Årets 2. sokkepar.


Isskrapevotten er strikket i Rosendahl, og jeg fikk meg en ordentlig overraskelse. For dette er et skikkelig LETT-TOVET garn. Jeg har strikket flere slike tidligere i Fritidsgarn, og de ble IKKE så små!
"Pelsen" er en tråd Orkidé strikket sammen med Rosendahl de første 10 cm.
Jeg husker ikke hvor jeg fant oppskriften til isskrapevotten, men den jeg bruker står iallefall under bildet.

Oppskrift på isskrapevott

Tykt ullgarn, eks Fritidsgarn, Vamsegarn, el.l
Pinner: Strømpepinner nr 6

Legg opp 44 masker. Strikk rillestrikk eller vrangbord ca 10 cm. Evt kan du strikke med effektgarn de første 10 cm. Fortsett så med glattstrikk til arbeidet måler ca 40 cm.

Fell deretter på følgende måte. Strikk de to første maskene på pinne nr 1 sammen. Deretter glattstrikk ut pinnen. Glattstrikk neste pinne til det gjenstår to masker. Strikk disse sammen. Strikk de to første maskene på pinne nr 3 sammen. Deretter glattstrikk ut pinnen. Glattstrikk siste pinne til det gjenstår to masker. Strikk disse sammen. Gjenta fellingen på hver omgang til det gjenstår 4 masker på hver pinne. Fell disse av og fest tråden. Fest også alle andre tråder.

Tov isskrapevotten i vaskemaskinen, gjerne sammen med annet tøy som ikke loer. Bruk ca 1 ss grønnsåpe. Ved toving på 40 grader, vil votten bli ca medium herrestørrelse. Ved toving på 60 grader, vil votten bli ca medium damestørrelse.

Til slutt vil jeg minne om det jeg har skrevet litt om før:
Vi her det veldig godt i Norge, vi har det meste av det vi trenger. Ikke alle har det fullt så bekvemt som oss, en del mennesker i Europa lider nød og trenger vår hjelp. En del nød virker uoverkommelig, men NOE kan VI, enkle mennesker gjøre.
Jeg strikker helt valige sokker til damer i Albania. Det er noe de spør etter. Og, ja, det er noe jeg kan gi dem. VIL DU VÆRE
MED Å STRIKKE
SOKKER TIL ALBANIA?
Sokker kan sendes til meg, jeg videreformidler!