onsdag 28. mai 2008

Utfordring!

Heisann! Jeg fikk en utfordring fra Fjordheim. Nå skal altså sannheten om meg fram i dagen :)

Vel, jeg om jeg finner svarene om meg selv.

Hvilke tre navn går du under? Liv, Mamma, Søster

Nevn tre ting som skremmer deg:
Høyder, tale for masse folk, innestengte rom.

Nevn tre ting du ofte/helst har på deg: Undertøy, briller, ringer og smykker.

Tre sannheter om deg selv: Jeg elsker håndarbeide og bøker, så det kombinerer jeg, lydbok på øret er helt fantastisk, og både hånarbeid og husarbeid blir gjort.

Liker meg godt hjemme, er ikke noe typisk turmenneske.

Klarer meg ikke alene, jeg må ha Jesus med på livsveien.

Tre ting du gjerne vil ha: Jeg vil ha ny jobb.

Vi har planer om å pusse opp badet, men sier gjerne jatakk om noen kommer og spanderer det på oss i morgen.

Ordentlig god sommer!


Nå er det jo slik at jeg helst skal sende utfordringen videre, jeg tenker dere får ta den dere som kjenner på dere at dette var gøy, den tar jeg! Værsågod!

Nå skal vi kose oss, dere!

Det er ikke ofte vi har dessert, men når rabarbraen står i hagen og frister oss slik den gjør på denne tida er det ikke til å unngå. Da er det bare en tin å gjøre, sette skylappene på, hva kalorier gjelder, og gå igang.

Jeg har fynnet en god oppskrift i "Den Rødrutete Kokeboken" av Ingrid Espelid Hovig som vi pleier å holde oss til. Det litt spesielle med den er at jeg har i 2 oppskårne bananer like før servering. Det gjør susen. Ellers er det som en tradisjonell rabarbragrøt, og vi spiser den med sukker og fløte. Nam, nam!

Jeg legger ved oppskriften helt nederst,så kan du og kose deg hvis du får fatt på rabarbra.


4 – 5 pors.

700 g rabarbra
2 bananer
5 dl vann
2,5 dl sukker
3,5 ss potetmel

Skyll rabarbraen og skjær stilkene i 2 cm brede biter. Kok opp vann og sukker, legg rabarbraen i. Kok den mør.
Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, og rør jevningen på i en jevn stråle. Gi så grøten et raskt oppkok. Hell grøten i en serveringsbolle og strø på litt sukker. Like før servering skjærer du bananene i biter og rører inn.

Server litt lunken eller kald med fløte eller melk.

Endring i hagen

De siste dagene har vi virkelig hatt godt vær, og det er det ikke bare vi tobente som setter pris på. Det vises godet i hagen også. De første vårsatudene og løkplantene har nå sagt pent takk for seg. Og vi ønsker dem god hvile, og velkommen igjen til neste vår.

Nå ser vi hagen i sommerlig endring. Helt andre stauder er klare til overta prakten og glansen. Gleden er stor nå som viser Dagliljer og Iriser stå helt bristeferdige. Ja gleden er like så fullkommen som da påskeliljer og tulipaner hilste på oss tidligere i vår.

Hagelivet er en syklus, og jeg har allerede begynt å glede meg til at min hvite Peon, den med sitt rosa skjær skal springe ut og pryde hagen. Men det er ikke enda.....

Foreløpig kan vi glede oss over blant andre disse......


Daglilje

Iris

Spirea