fredag 28. november 2008

Månedssokker og basargevinster

Jeg har laget en del småting den siste tida, det er basargevinster alt sammen. Basaren finner sted på Talgje bedehus i morgen, lørdag 29.11. Har du sjangs er det bare å møte opp! Arrangementet starter kl. 12:00 og varer utover "hele dagen".


Mine første isskrapevotter er i havn, jeg fant ut hvordan det gjøres, og satser på at de vil gjøre nytten for dem som vinner dem. Jeg har strikket dem i Fritidsgarn og tovet dem på 40 grader i maskinen.
Novembersokkene ble også ferdige i tide. Jeg har gjort endringer med hensyn til garn, pinner og maskeantall, men selve mønsteret har jeg holdt meg til. Garnet jeg har brukt er Viking Sportsragg, er rimelig garn som er godt å strikke med. Jeg brukte pinne nr 3.
Jeg er fornøyd med resultatet.

Mønsteret finnes HER , det er hentet hos Drops Design, og kalles "Lange sokker i Eskimo med hullmønster". De kan lastes ned gratis.
Det er enkelt og greit å strikke,
riktig kjekt.
Det ble årets sokkepar nr 20.
Til slutt kan jeg vise feriehåndarbeidet mitt. Sokkepar nr 21 ble delvis til i Riga i ledige stunder, for ledige stunder er ikke bra :-)
Jeg har brukt pt5 og pinne nr 2,5

Mønsteret heter Yarn over Cable, eller på norsk, Flette med Kast. Det er et slags flettemønster der en også lager kast på en av omgangene, det blir fint, og er lett å komme inn i. Jeg har funnet mønsteret hos
Strikkemor(o)

Alt dette havner på basarbordet, og så håper jeg selvfølgelig at jeg kan bære med meg noe annet hjem igjen. Kanskje jeg rett og slett vinner noe til advent, hvem vet?I alle fall, god helg til hver og en, god 1. advent!