torsdag 17. juli 2008

Latviske votter - bøkene er på plass!

Etter å saumfart Pinneguris blogg er jeg blitt fristet over evne til å prøve meg på latviske votter. Det finnes så ufattelig mange flotte mønster, og jeg satte igang et støt for å skaffe meg noen av disse.

Dere som har lest bloggen min tidligere vet at vi har fremmedarbeidere fra Latvia, og da Liene var hjemme på sommerferie, var det med ønskeliste fra meg. "Kan du se om du finner Lisbeth Upitis' bok, Latvian Mittens?" Denne er på både engelsk og latvisk, og engelsk gjør jo susen, jeg er ikke så stiv i latvisk skal vite.
Det viste seg å være lettere sagt enn gjort for henne å skaffe denne, så jeg kasta meg rundt og fant den på amazon.com. Lykkelige Liv!
Jeg hadde ikke mer enn bestilt, så kommer Liene stille og sier, hun har funnet denne lille boka, om jeg var interessert? Hun kunne spørre! Nå har jeg iallefall fått meg to bøke om latviske votter, den ene kun med latvisk tekst, men gode illustrasjoner, bilder og mønster.

Se på disse flotte vottene, tror dere ikke jeg skal få til noe utover høsten? Jeg tror nesten jeg må innføre kølappsystemi hodet for håndarbeidene mine, for det er fryktelig fristende å snike akkurat nå, begynne litt på mye forskjellig. Men det kan jeg ikke ha noe av, jeg vantrives så veldig med å ha MANGE halvgjorte arbeider, det blir rot, og jeg synes det er greiest å gjøre ferdig etter hvert. Liker disiplin på området.
Se her da, begge bøkene er sånn, gode bilder, og gode skjematiske strikkemønster. Er ikke jeg heldig? Nå gjenstår det bare å sette sammen det som JEG liker av farger, og det er ikke noe problem i det hele tatt, bare moro.