torsdag 17. juli 2008

Latviske votter - bøkene er på plass!

Etter å saumfart Pinneguris blogg er jeg blitt fristet over evne til å prøve meg på latviske votter. Det finnes så ufattelig mange flotte mønster, og jeg satte igang et støt for å skaffe meg noen av disse.

Dere som har lest bloggen min tidligere vet at vi har fremmedarbeidere fra Latvia, og da Liene var hjemme på sommerferie, var det med ønskeliste fra meg. "Kan du se om du finner Lisbeth Upitis' bok, Latvian Mittens?" Denne er på både engelsk og latvisk, og engelsk gjør jo susen, jeg er ikke så stiv i latvisk skal vite.
Det viste seg å være lettere sagt enn gjort for henne å skaffe denne, så jeg kasta meg rundt og fant den på amazon.com. Lykkelige Liv!
Jeg hadde ikke mer enn bestilt, så kommer Liene stille og sier, hun har funnet denne lille boka, om jeg var interessert? Hun kunne spørre! Nå har jeg iallefall fått meg to bøke om latviske votter, den ene kun med latvisk tekst, men gode illustrasjoner, bilder og mønster.

Se på disse flotte vottene, tror dere ikke jeg skal få til noe utover høsten? Jeg tror nesten jeg må innføre kølappsystemi hodet for håndarbeidene mine, for det er fryktelig fristende å snike akkurat nå, begynne litt på mye forskjellig. Men det kan jeg ikke ha noe av, jeg vantrives så veldig med å ha MANGE halvgjorte arbeider, det blir rot, og jeg synes det er greiest å gjøre ferdig etter hvert. Liker disiplin på området.
Se her da, begge bøkene er sånn, gode bilder, og gode skjematiske strikkemønster. Er ikke jeg heldig? Nå gjenstår det bare å sette sammen det som JEG liker av farger, og det er ikke noe problem i det hele tatt, bare moro.

7 kommentarer:

Berit sa...

Takk for hilsen!
For en flott bok, og for noen nydelige votter!!
Ikke rart du ble fristet, de hadde så nydelige farger og mønstre.

Jeg for min del synes det er et pø å strikke mønster på strømpepinner...

Ha en fin dag videre!

Berit sa...

Meg igjen...
Du burde ta en titt hos disse damene de er så flinke i å strikke votter og andre ting.
Hobbygåsa www.toneab.blogspot.com
Randi K in-my-mothers-name.blogspot.com

Berit sa...

Ser jeg mangler de tre www hos Randi....

Nunne sa...

Så flotte bøker!!
Du er jamen heldig! Håper du viser oss resultatet , Liv! Eller.... hmmmm.... k.p...ere møster når vinteren kommer :)
Høstmørket må vi ikke tenke på, men jeg ser for meg at dette må bli herlig når kveldene begynner å bli kortere og stearinlysene tent!

God helg! Jeg strikker Milk Fiber!
Klemmer og gode smil! fra Nunne.

Lille meg sa...

Latviske votter, du!Så flotte votter, og flott bok.
Jeg sier også at du må vise det ferdige resultatet når den tid kommer!
Spennende.

For mange år siden strikket jeg sokker i selbumønster. Det ble 20 par. Da gikk jeg lei, og har ikke strikket dem senere. Jeg solgte for salg og for å gi bort. Men jeg strikket et par hver til mannen min og meg også, og de eksisterer enda. Kunne jo et bilde av det og legge ut på bloggen....

Lykke til med strikkingen av de spennende vottene!
God helg!

Nyperosa sa...

Hei,

selv om jeg ikke
strikker, hørtes
det veldig spennende
ut med Latviske votter !
Det så kjempe avansert
ut, men ikke for deg,
tydligvis : )

Au revoir.

Lille meg sa...

Takk for hyggelig hilsen.
Jeg må nok dessverre skuffe deg. Det mønsteret tror jeg kom bort da vi flyttet hit.Har iallfall ikke sett det siden. Min svigerinne kopierte det på PC'n. Jeg kan spørre om hun har det fortsatt. Hvis hun har det, kan du få det på mail. Men ikke gled deg for tidlig, jeg tør ikke love det.
I dag skinner sola her, det er godt å se den igjen etter ukevis med regn.