lørdag 19. juli 2008

POSTRUTA GÅR I GAMLE STAVANGER

I dag tenkte jeg å ta dere med på jobb. I allefall en liten del av jobben, den lille kjekke biten, for vi har jo saker og ting vi steller med som ikke er så morsomt, men denne lille runden er faktisk ikke så verst, ikke i godt vær i allefall.

Det å være postbud på budrunde kan være så forskjellig etter hvor turen går, jeg har gått på landet til bønder, midt i byen i butikkene, i veletablerte byggefelt, i blokker, i næringsstrøk og i GAMLE STAVANGER. GAMLE STAVANGER er min absolutte favoritt. Dette er et vernet strøk, og alle som tar en tur til byen MÅ ta en tur hit. Her har vi nesten bare gamle hvite trehus, og de som eier husene har forpliktet seg på vedlikehold i en viss stil og standard. Dette er de for det meste flinke til, og det er en nytelse å bevege seg i strøket.


Her kan vi kikke inn i gården der det er kommunale fellesboliger. Det er riktig koselig her, fint og velstelt på alle måter.


Andasmauet er et smalt smau ned mot sjøen, og her kan vi skimte et cruiseskip nede ved havna. Vi får en føling med hvor små husene er her inne (eller hvor store cruiseskipene er)
Legg merke til de vakre gatelyktene de har her, de har et gammelt preg. Merk deg også brosteinen, gammel og original, den dekker hele det området jeg beskriver i dag. Den tar seg flott ut synes jeg, kanskje ikke så lekkert når vi skal ut å gå på høyhælte, men ellers er den enestående vakker etter min mening!

Blomserprakten er framtredende over alt, her ser det ut som de prøver seg på, og lykkes med "hengende haver". Blomsterprakten er en glede hele sommeren.Se her hvordan det er pyntet, og det tenker jeg Stavanger kommune og turistnæringen forøvrig setter pris på, for her går det tett med turister nesten hver dag hele sommeren. Cruiseskipene som jeg refererte til sender passasjerene hit, og inn i sentrum i hopetall. Enkelte dager må jeg nesten albue meg fram med posten. Da jeg tok disse bildene ventet jeg til turistene var forbi slik at gatebildet kunne komme litt bedre fram.
Disse klematisene sto så fint og solte seg oppetter en vegg, jeg kunne bare ikke gå forbi......... Nei, det er ikke alltid like ille på jobb, når jeg får gå i Gamle Stavanger er det PUR GLEDE, Her er det så mye vakkert å se på underveis at jeg nesten glemmer at det kan være litt tungt innimellom. Jeg bare leverer det jeg skal, så blir det jo lettere etterhvert!
Og nå er det jo helg, den må vi passe på å nyte, GOD HELG til deg også

6 kommentarer:

Torunn sa...

Så koseleg!! Ja, gamle stavanger er kjempefint!! Foreldra til ei veninne av meg har hus akkurat ved hermetikkmuseumet, så der har eg vore mange gongar. Kjempekoseleg!! Ønskjer deg ei fortsatt fin helg!

Lille meg sa...

Vakre bilder!
Jeg var i Stavanger for 2 år siden, men gamle Stavanger hørte jeg ikke noe om. Det hadde vel ikke blitt tid heller, for jeg var på landsmøte for Norsk Thyreoideaforbund. ( Thyreoidea er det latinske navnet på skjoldbruskkjertelen.)
Men en fin by er det. Jeg ser du er ganske opptatt med strikking fra før også, men mønsteret på sokkene skal du få når jeg får det tilsendt.
Ønsker deg en fin uke!:)

moseplassen sa...

så flotte bilder fra stavanger! Skikkelig idyll :)
Og fin topp du hadde strikket deg, vakker farge på garnet var det også :D

Nr. 5 sa...

For noen flotte bilder. Kommer liksom aldri på å ta turen til den delen av byen når jeg er i Stavanger, men nå fikk jeg skikkelig lyst å reise inn bare for å rusle i gata der :)

randi K design sa...

Ja Gamle Stavanger er bare nydelig, spesiellt om sommeren!
Du har saa masse nydelig babytoey her paa siden din. Elsker de smaa sokkene lenger ned..
Ha en forsatt fin uke!

hannemor sa...

Heisann!! hehe,,,vi har lagt ut litt like bilder ser jeg,,men dine var finere,,mer sol og sikkert bedre lkamera.! Men du verden så fint det er her ja!! Gikk turen her om dagen og knipset,,må se til å få mer blomster utenfor butikken min,,men det er ikke lenge de får stå i fred dessverre. Noen synes visst det er uhyre morsomt å dra opp planter når de går hjem fra byen nattestid...grrr..
Du kommer vel innom med post til meg en dag...((:

Ha en flott onsdag!