onsdag 28. mai 2008

Nå skal vi kose oss, dere!

Det er ikke ofte vi har dessert, men når rabarbraen står i hagen og frister oss slik den gjør på denne tida er det ikke til å unngå. Da er det bare en tin å gjøre, sette skylappene på, hva kalorier gjelder, og gå igang.

Jeg har fynnet en god oppskrift i "Den Rødrutete Kokeboken" av Ingrid Espelid Hovig som vi pleier å holde oss til. Det litt spesielle med den er at jeg har i 2 oppskårne bananer like før servering. Det gjør susen. Ellers er det som en tradisjonell rabarbragrøt, og vi spiser den med sukker og fløte. Nam, nam!

Jeg legger ved oppskriften helt nederst,så kan du og kose deg hvis du får fatt på rabarbra.






4 – 5 pors.

700 g rabarbra
2 bananer
5 dl vann
2,5 dl sukker
3,5 ss potetmel

Skyll rabarbraen og skjær stilkene i 2 cm brede biter. Kok opp vann og sukker, legg rabarbraen i. Kok den mør.
Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, og rør jevningen på i en jevn stråle. Gi så grøten et raskt oppkok. Hell grøten i en serveringsbolle og strø på litt sukker. Like før servering skjærer du bananene i biter og rører inn.

Server litt lunken eller kald med fløte eller melk.

3 kommentarer:

Brit. (lille meg) sa...

Nam nam, dette så godt ut!
Jeg har mulighet for å få rabarbra fra barndomsheimen min, så nå fikk jeg lyst til å ta en tur og hente litt av denne godsaken.
Takk for hyggelig hilsen til meg for en liten stund siden....
Det er en stund siden jeg var innom her nå, og du har fått mye nytt siden sist.
Ha en fortsatt fin dag, og kveld!:)

Nyperosa sa...

Hei,

har nå hatt rabarbra
suppe / grøt tre
ganger på 14 dager !
Slå den.
Det er herligt ; )
Først grøt,
deretter saft
( suppe i glass )
og lun suppe med
en kule vaniljeis i.
(Banan i mat liker
jeg ikke...)

Au revoir.

Nyperosa sa...

Hei igjen,

ser du bruker mye
mer sukker enn meg.
1/2 kg rabarbra,
1/2 l. vann
max. 1 dl. sukker

bruker jeg...