søndag 15. juni 2008

GAVESTRIKK

Jeg har den siste tida kost meg masse meg med småstrikk. Det er så greit med sånt som blir ferdig i en fart. Og så fikk jeg det sånn for meg at dett skulle bli gaver. Jeg har ei kjempegod venninne som fyller år nå like om hjørnet, så nå blir hun snart litt varmere på beina, og gryteklutene blir også hennes. Det er koselig å ha slike småting å kunne gi bort.


Disse sokkene i gammelrosa (årets par nr 2)har jeg fått mye skryt for mens jeg har holdt på. Det er mønster jeg har funnet på Drops. De har masse kjekke mønster som kan lastes ned gratis. Jeg har strikket i Sisu, da det er garn jeg liker godt, og er lett å få tak i her jeg bor. Har ikke kastet meg på netthandel når det gjelder garn enda. Sokker har jeg strikket mye av, men jeg lærte ny hælfelling, og syntes også det ble veldig fin tåfelling i dette mønsteret, for ikke å snakke om selve mønsteret i sokken.

Grytekluter og oppvaskklut er av godt gammelt merke, strikket i Paris, Garnstudio. Håper fargene passer, de er iallefall sommerlige.
Brune sokker til meg selv(årets sokkepar nr 1), strikket i Schachenmayr nomotta Alpaka. Disse er virkelig gode og varme. Har tenkt å bruke dem i fjellstøvlene, etter råd fra Pinneguri (27.08.07) som har prøvd og sier at alpakkaen tover seg mens vi går, og er beste hun har prøvd. Så da prøver jeg også, selv om Ulvang også kan lage gode sokker, men mine har da litt mer sjel, ikke sant.......

6 kommentarer:

Nunne sa...

DEEEE skjønne rosa sokkene! Kaller du det småstrikk? TO sånne sokker er ikke småstrikk, det er et stort arbeide! :)
Det ER faktisk mye arbeide!

Idag har jeg på meg rosa jumper og rosa bomullsjakke så de sokkene hadde blitt flott til meg under dongeribuksa...

Gryteklutene du lager er bare så fine. Jeg skal lage sånne, har oppskrifta, vettu!
Den som er heldige og får dette i gave, er heldig!
Ha en fin søndag, Liv! Middag på kok her!

Fjordheim sa...

Koselig med slike gaver. Ikke at det er noen smågaver da. Det er jo en del arbeid med sokkene, og gryteklutene tar nå også sin tid. Har strikket noen slike før. Men nå vil ikke armene mine være med på strikking. Så derfor ble jeg ekstra glad for de jeg fikk fra deg. Syns de er så gode å bruke.
Ha ei velsignet flott uke:)

Lille meg sa...

Så kjempefine de sokkene var!
Jeg synes heller ikke det er småstrikk. Jeg bruker iallfall en tid på å strikke sokker. For mange år siden strikket jeg sokker i selbumønster på bestilling, men det har jeg for lengst sluttet med. Gikk lei når jeg hadde laget 20 par...Og det var lenge før jeg fikk meg PC. Synes det er mye morsommere å sitte på PC'n enn å strikke. Jeg har forresten også armer som ikke er så glade i å strikke. Har hatt senebetennelse,
men er bra nå, for jeg har ikke striket på en stund. Det vil si, det er ikke helt sant, for jeg holder på med et langtidsprosjekt.
Kan ikke si noe mer om det her. For den som skal ha det, leser også blogger. Men kanskje jeg kan legge det ut på bloggen når (eller hvis) det en gang blir ferdig.
Takk for hilsen til meg, og ha ei god uke!pc'n enn

Nunne sa...

Syns fortsatt de rosa sokkene er TOPP....skal jeg ta fatt, tro, og kaste håndkle-produksjonen for ei stund.
Vet du, idag kom Ellen og guttan hennes. (mannen jobbe ri Bordsjøen, så da passa det godt å stikke hit, tre timers kjøretur)
og etter et par timer kom INGVILD...Ho vi hadde i fosterhjem da ho var lita... fikk ho bare fem dage rgammel, nå er ho 22 og mamma sjøl, til en skjønn liten Tobias. Du skal få høre ei rørende historie om litt...skal lage et tåredryppende innlegg snart, om kontakten vi NÅ har med Ingvild og familien hennes.
Jeg har heist flagget til topps...igår var det KONGE, idag er det INGVILD!!! Klem....

Nyperosa sa...

Å,

huffda, jeg som
ikke engang
har strikket
grytlapper, enggang...

Men her går det unna...

På gjensyn.

Berit sa...

Hei på deg. Nå har jeg kost meg hos deg.Masse fint du viser i håndarbeid ,blomster og tur til Pereikestolen.

Koselig med slikt håndarbeid som går fort, og fine gaver! Og de sokkene var lekre, og i det siste har jeg måttet tatt sokker på meg for det har vært litt kaldt....

Ha en flott helg.