lørdag 11. oktober 2008

SISTE BABYSETT PÅ LENGE, TRUR EG.....

Mer babyutstyr, denne gangen er det en barselgave til min svigerinne som har fått en aldeles skjønn liten gutt, Benjamin. Og han fortjener den fineste gave. Dette settet har ligget ferdig lenge, men "noen" titter i bloggen, og jeg har måttet vente med visningen :o)


Jakken, luen og sokkene her har jeg strikket i Dale Baby Ull på pinne 2 mm. Jeg vil si at det er det garnet jeg foretrekker framfor noe annet til baby. Jeg har aldri blitt skuffet. Blir det bare vasket som foreskrevet holder det seg utrolig fint lenge. Og det er jo kjekt når man først legger ned litt arbeid i plaggene.


Mønsteret er hentet fra et gammelt hefte fra Dale, Baby Collection nr 47, og er sikkert 15 år gammelt, men synes ikke moten betyr så mye for disse minste. Jeg har sett denne jakken i et nyere hefte i håndarbeidsbutikken i sommer, så det er nok å få fatt på om det skulle være av interesse. Noe har jeg imidlertid endret den. Den var noe overlesset for en gutt, og jeg synes det ble nok med den enkle borden nederst. Ellers har jeg kuttet ut en krave, og bare strikket enkel rund hals. Babyer har jo nesten ikke hals, så krave blir liksom i meste laget.

Så må jeg jo telle sokkene, da blir det 17, + de som det ikke ble bilde av = 18

Så har jeg begått mitt første babyteppe. Det måler 100 cm x 95 cm
Det var mye arbeid, ikke fordi det vanskelig, men fordi det var mange omganger fram og tilbake. Men jeg har brukt våren og sommeren på det, mye på vei til og fra jobb. Da jeg jobbet i posten hadde jeg relativt lang reisevei, og fikk gjort mye på båten. Når en får gjort 2 - 3 mønsterrapporter hver dag går det jo unna ;-)

Jeg måtte imidlertid ta pause midtveis, da var jeg så lei mønstert at jeg måtte finne på noe annet å ta meg til, så da ble Min lyseblåe sommertopp til. Men etterpå var alt greit, og det var egentlig et veldig kjekt mønster å strikke. Mønsteret er hentet fra Dales hefte nr 201 Babytepper, Design 20106. Det var mange flotte tepper å velge mellom her, men jeg valgte altså dette, og hvitt, da det er det mest anvendelig, enten man har gutt eller jente. Kan aldri vite om det blir gjenbruk på teppet, det hadde jo vært hyggelig.

Jeg har strikket teppet i Gjestal Baby Ull på pinne 3 mm, det gikk med 7 nøster.

Alt er strikket i superwash garn, og det mener jeg er en nødvendighet om en ønsker at plaggene skal brukes. Jeg kjenner meg selv, og regner med at de fleste andre er like sløve når det gjelder håndvask. Vi har nok fått maskinen for å bruke den.

4 kommentarer:

Torunn sa...

Nydeleg babysett og eit flott babyteppe!!! Kjempesøtt!! Ønskjer deg ein flott søndag!

Lille meg sa...

Nydelig var det, både babysettet og teppet!
Jeg er så imponert over alt du får til!
Det er alltid koselig å besøke bloggen din, for du har så mye fint.
Ønsker deg en god uke!

Skautrollet sa...

Å, så mye fint du har strikket. Imponerende babyteppe, det var virkelig nydelig.

Rose Iren sa...

Tusen takk, alt va så fint! å eg har fått masse skryt av folk som ser han i det :)