mandag 2. mars 2009

BROER I HAUGE I DALANE


Norsk versjon- svart
English version - blue

ÅROS BRU
AROS BRIDGE

Disse broene ligger IKKE langs de store hovedfartsårene. Finner du dem har du også funnet et av Norges hyggeligste småsamfunn. Åros Bru ligger i Sokndal, Rogaland, like ovenfor Sogndalstrand.

You will NOT find theese bridges along the main roads. If you find them, well , then you have also found one of the best small-communities in Norway. Aros Bridge is situated in Sokndal, Rogaland, just above Sogndalstrand.


Åros Bru ble åpnet i 1999 og det er hyggelig å se at det fortsatt bygges broer som ikke bare er stål og betong, men at det går an å bruke tradisjonen fra 1600-tallet.

Åros bru avlaster trafikken på den gamle steinhvelvbrua fra 1882 i sentrum av Sogndalstrand.
På bilde under ser vi denne brua. Det var ikke lett å få tatt et godt bilde, jeg måtte ut på de glatte steinene i elva, og hadde ikke lyst å dette uti :)


Aros Bridge was opened in 1999, and it's nice to see that it is still possible to use the tradition from 1600th century when a bridge is about to be born.

Aros Bridge is relieving the traffic from the old stonearch bridge from 1882 in the centre of Sogndalstrand. We can see the old bridge on the picture below. it was not easy to get a good pic. I had to go out on the slippery stones in the streem, and didn't want to fall in the water:)

Når jeg først har ordet og er inne på Sogndalstrand må jeg si det:
Ta deg en tur! Det er et bittelite sted som bestrebeber seg på å være litt annerledes enn andre turiststeder. Å leve sakte, tror jeg kan være beskrivende, og samtidig får vi det vi trenger her. Her er et lite hotell, koselig restaurant, kafe, galleri, antikviteshandel, brukskunsthandel, mm, og så bor det mennseker innimellom alt dette. Sjekk denne nettsiden.


This little place is extraordinary, it's included in "Cittaslow". A different touristplace, worth a visit. See this.


SOGNDALSTRAND BRO / SOGNDALSTRAND BRIDGEVil du se flere Broer som Binder, se Visual Norway

Do you see more Bridges Between, see Visual Norway10 kommentarer:

Lew sa...

It is nice that some places still build things the "old fashion" way! The old bridge looks like it does not have room to expand.

Fjordheim sa...

Nydelige bilder både av bruer og av en flott og delikat himmel.
Ha en flott dag :)

Lille meg sa...

Dette var flotte bilder av ei flott bro! Det siste bildet var idyllisk. I Trøndelag har vi en plass som heter Soknedal. E'en høres ikke, vi uttaler det Sokndal...
Ha ei god uke!

Malys krok sa...

Nydelig bilder du tar! Ser at flere er med i dette med broer, men i min umiddelbare nærhet er det ikke så mange at jeg kan bli med på det. Trodde faktisk først at det var en gammel bro.

Nydelig tolkning av mandagstema. Var da virkelig delikat den soloppgangen. Kunne jo hatt midnattsola jeg...
Takk for hilsen hos meg. Ha det godt, Hilsen Margit.

Steinkjerringa sa...

Flott innlegg og flotte broer. Jeg har stor sans for broer også i overført betydning. I kveld kommer det et innlegg om Broer på min blogg. Jeg kjørte nemling over noen i går i et flott nordnorsk vinterlandskap. Jeg tillater meg å låne logoen din til innlegget.

Anemone sa...

Du poster elltid så mange flotte broer i stein du Liv, og er det noen jeg elsker å se på og beundre er det akkurat slike. Feiende flott!!

RuneE sa...

Det var en skikkelig koselig post fra et område som får alt for liten oppmerksomhet. Enda hyggeligere er det at de gamle bygningsteknikkene holdes i hevd og fremdeles brukes.

Temporære hilsen fra Kristiansand.

Trollkåno sa...

So flott bru....nei, eg trudde faktisk ikkje det vart bygde slike no lenger, men heller betongklossar.
Desto kjekkare var det å sjå, takk for titten!
Og ha ein god tirsdag i vente!

Jenn sa...

Nydelige bilder,likte spesielt det nederste:))
Delikatbildet ditt var flott,rød himmel er virkelig vakkert å se.
Ha en fin dag.

Anne på Moseplassen sa...

Nydelige broer begge to, spesielt den siste da, men flott å se at man tar seg råd til å bygge nybruer på gamlemåten også :)