mandag 9. juni 2008

Norge på sitt beste / Norway, showing it's best side

Søndag formiddag, nydelig vær, og vi har tenkt oss ut på tur. Alt ser lovende ut. Turen er "bestilt" av Liene, vår kjære arbeider fra Latvia, som har besøk hjemmefra denne helga. Hun har forelsket seg så totalt i Norge at hun gjør hva hun kan for å skryte og vise vårt vakre land sine landsmenn. I dag var det altså Anita og Agris som skulle få se Preikestolen, det må være en av Norges vakre sider, vi har mange perler, og jeg vil ikke utlyse noen konkurranse.

Sunday morning, beautiful weater, and we are going for a hiking trip. It looks very promising. This trip is "ordered" by Liene, our dear worker from Latvia, having visitors from home this weekend. She has totally fallen in love with Norway, and is doing all she can to show our beautiful country to her own people. Today it was Anita and Agris that should see Preikestolen (The Pulpit Rock). This has to be one of the most beautiful sides of Norway, we have many pearles, I don't want to make any competition.

Våre latviske venner er klare for tur.
Our latvian friends are ready for hiking.

Gode sko har vi på turvei, så da er det bare å følge de røde T'ene.

We have good boots for the trip, so just follow the red T's.


Vakker myrull vinket til oss langs ruta, og kaffeblomsen sto så fint og hilste alle steder.
Beautiful bog cotton and "coffeeflower" was greeting us along our route.
Paul viser oss brua, den klynger seg helt fast til fjellsida. Ikke akkurat ei monumental bro, men nødvendig om vi skulle komme fram, og det ville vi jo.
Liene, Anita og Agris har tatt seg en pust i bakke, og står og nyter utsikten....
Paul is showing us the bridge, it's clinging to the mountain. Not exactly a huge bridge, but important if we should reach the target, and we would.
Liene, Anita and Agris is restin and enjoying the view.

Vi ser målet: PREIKESTOLEN
Da vi var oppe på platået kunne vi høre et utall tungemål, norsk, engelsk, spansk, men de forskjellig øst europeiske tunger, som jeg ikke kan skille var så absolutt i flertall. Det er virkelig kjekt å kunne dele vårt vakre land med så mange av verdens befolkning!
We can see the target: PREIKESTOLEN (THE PULPIT ROCK)
When we was up on the platou we could hear a lot of different languages, norwegian, english, spanish, and several different eastern european toungs, which I can't divide from eachother. It is very nice to share our beautiful country with so many nationlities!


LYSEFJORDEN

Steile fjellsida
Steep rock wall


Preikestolen i fugleperspektiv
Preikestolen (The Pulpit Rock), Bird view

Hjertelig takk for følge, og ha ei god uke alle sammen!
Thank you very much for joyning me on this trip, an do have a good week everybody!

8 kommentarer:

Fjordheim sa...

Hei
Og beklager at jeg ikke har lagt inn noen kommentar hos deg å takket for gaven. Trodde jeg hadde gjort det, men når jeg skjekker nå så er det ikke gjort.
Så, Tusen takk for flotte grytekluter og fille, samt ei veldig koselig bok og kort. Fargen på det du har strikket er jo bare nydelig.
Flott tur dere har vært på. Min mann og yngste sønn var der i fjor. Men jeg tørr ikke. Er redd for høyden og i tillegg har jeg problemer med pusten, så jeg var redd det kunne bli for tungt å gå opp dit. Reiste sammen med mor å besøkte tanter og onkler på Jørpeland i stedet jeg.
Ha ei flott uke :)

Nunne sa...

Du... her jeg sitter kiler det NDER beina og langt uti tærne....si meg er dte DU som har tatt de bildene sjøl?????? Er det flere sånne "nes" uti fjorden som gjør at du kan stå på det ene og ta bilder over til det andre???
Gode tid, hadde aldri turt å gå dit, jeg har sånnnnnn fobi for sånne skrenter. Å, jeg er helt svimmel, midt i stua mi..Gosh, hva var vel vår tur, mot DIN?

Du, ho Fjordheim fikk noen utrolig fine grytekluter av deg her... ville du blitt veldig lei hvis jeg spurte om opskrifta? Jeg har lga noen liknende, men ikke med TO masker....kan du forklare meg metoden eller??..spent, Liv.
Hilsen fra Nunne.

Nunne sa...

Unnskyld alle skrivefeilene..
Si meg? En av tingene som skremmer deg er HØYDER!!??
FORKLAR meg hvordan du kom deg opp dit! Jeg grøsser.. Tove, jenta mi, har vært der, men ho har ikke så nifse bilder som du. Nifs=BRAE bilder!

Liv sa...

Nunne, du hadde helt sikkert kommet deg til Preikestolen du og, for du går ikke ytterst på skrenten. På bildene ser det kanskje skummelt ut, me jeg vil si det er sikkert. Her gå folk i alle aldre, fra 5 -6 år opp til 60 - 70 år. DU hadde klart det.

Liv sa...

Vi går som en vanlig fjelltur, oppmerket sikker løype. Tre gode stigninger, men tilogmed klarte det, så det er ikkeno problem. Må ta tida til hjelp. Når det gjelder høyder, går det fint an å holde seg inne på platået, der føles det trygt, men en har gog utsikt.

Kommer dere sørover en gang må dere ta kontakt, så skal vi prøve om vi kan få til å gå sammen.

Marie sa...

Du for ein tur! Skulle gjerne vore der, men ikkje når det er så mange andre. Eg har sånn høgdeskrekk at eg blir heilt dårleg når andre sit på kanten sånn som her. Klarer meg bra når alle er einige om å ikkje gå heilt på kanten, hehe.
Er litt pysete sånn...

Takk for turen :)

Lille meg sa...

Takk for at du tok oss med på denne turen, Liv! Jeg ser at det er ikke bare meg som har høydeskrekk.. En liten trøst, det da. Jeg har også badeskrekk, men det er fordi jeg holdt på og drukne som lita jente.
Takk for hyggelig kommentar hos meg.
God natt, og ha i fin uke!

Liv sa...

Jeg har høydeskrekk selv jeg, men dette går bra, for det er ikke så nifst som det ser ut for.

Våg det, det er verdt opplevelsen!