onsdag 11. juni 2008

ROSER OG PEONER


Da jeg tok en tur i hagen ettermiddag ble jeg gledelig overrasket. Det har nemlig vært litt hektisk de siste dagene, og noe hagevandring har ikke vært på tale. I dag kunne jeg imidlertid se rosenknopper som var kommet igjennom, og da er SNART rosetid.

Jeg ELSKER roser, vi har bare så altfor lite av dem. Disse gule er imidlertid aldeles nydelige, og har en duft som tar deg med til til et annet sted. Det er som du kan se klaseroser, og veldig kjekke å ta inn. Jeg er glad i flytende roser, tar da inn en eller to som jeg legger i en bolle med vann. Enkelt og dekorativt.

Og så var det peonene, da. Denne er veldig riktblomstrende i år, hvit og lekker. Vi har ikke pleid å binde den opp, ser at noen gjør det, men denne bruker å klare seg selv. Blomsene er fantastisk store og fylte. Når det regner samler de selvfølgelig vann, og det er ikke så bra, for da har de litt lett for å råtne, så vi må passe litt på, riste av vannet for å få beholde dem lenge.


Ser du den lekre røde kanten helt ytterst?
Enkelte av blomstene kan vi se er røde innerst, og vi er fortsattpå samme planten.
Når de har stått en stund skjærer de over i svakt rosa. Forsatt er de vakre.

Dette bildet er fra et tidligere år.

For meg er dette en Hagens Dronning

6 kommentarer:

Fjordheim sa...

Takk for en nydelig hagevandring rett før leggetid. De peonene var bare helt flotte. Hadde peoner der vi bodde før. Savner de faktisk. Tenk at det går ann å savne blomster, Ja, ja.
Ha en god natt og en riktig god dag i morgen :)

Lille meg sa...

Ååå! Så nydelig!
Det var bare så flott. Tenk de fine peonene! Og så holder rosene på og kommer ut hos deg. Det er litt for tidlig her enda.
Takk for hyggelig hilsen hos meg.

Ha ei god natt!:)

Marie sa...

Nydeleg! Eg elskar både roser og peoner! Eg nokre rosetre, peoner har eg ikkje hatt, men i år har eg planta tre stk. Blir spanande og sjå om dei vil trivast hoa meg.

Ha ein finfin dag :)

RuneE sa...

Det blomstrer i alle blogger for tiden - som seg hør og bør. Dine var nydelige!

Jeg kan sende et pinnsvin om brunsneglene blir for nærgående...

Jeannette Mariae sa...

Vidunderlige blomsterbilleder. Jeg elsker også roser og pæoner, ja - faktisk alle blomster - men min yndlingsblomst er og bliver de små sarte klokkeblomster. Dem har jeg elsket fra barn. Klem ;-)

Magny sa...

fant deg hos vår danske venn JM. så vakre roser du viser , kosleig blogg du har!
klem, magny~~