søndag 31. august 2008

Broer som binder / Bridges betweenSukkenes bro er en bro i Venezia mellom avhørsrom i Dogepalasset og det gamle fengslet på den andre siden av kanalen Rio Canonica Palazzo.
Broen ble bygget i 1597. Først i det 19. Århundre fikk den navnet ”Bridge of Sighs” av Lord Byron. Navnet antyder at fangene sukket idet de ble ført inn i fengslet og fikk sitt siste glimt av den venetianske lagunen gjennom gittervinduene.
I dag er broen et yndet turistmål, og mange ser den fra gondol mens de passerer under den.

Broen er rikt vakker og ornamentert.


The Bridge of Sighs received its name in the 19th century, because the prisoners who passed through it on their way to the prison cells on the other side would most likely see the beautiful sight of the lagoon and the island of S. Giorgio and freedom for the last time. I think this bridge is beautiful and rich ornamented


Hvis du være med på Broer som Binder, ta kontakt med Rune.


Do you want to join Bridges Between? Contact Rune.

5 kommentarer:

RuneE sa...

Sukk - og jeg som ikke har sett den! Takk for at du deler den med oss.

-----

Sigh - I haven't seen it! Thank you for sharing.

Ida sa...

Dobbeltsukk. ;)
En vakker bro i en vakker by. :)

Anemone sa...

Å den skulle jeg ha likt å sett du *sukk* sukk* og atter *sukk* :-)))

Har vært i Venezia en gang da, men lengter meg tilbake, så kanskje engang når sparegrisen atter en dag blir tykk og rund... Vi hadde alt for liten tid når vi besøkte den byen, men håper på at anledningen skal by seg igjen.

1597 gitt!!! stum av beundring for at det er bevart, for at det varer!! Tenk..., er det like solid det vi lager i dag du...


Nydelig inlegg, og takk for at du delte denne broen.

PERBS sa...

What an interesting bridge and tale to go with it. It is fitting that the prisoners see something so beautiful so they know what they will now miss. Come and read about my "bridge" on my new blog.

Paulie

Lille meg sa...

Nydelig vakker bro! Og der har jeg vært! For 4 år siden, eller var det5? Tida går så fort, jeg husker ikke. Det var iallfall etter jeg flyttet hit jeg nå bor, og det er 5 år siden jeg kom hit. Vi solgte gården i 2003, og flyttet inn i nytt rekkehus. Stortrives her, men det betyr ikke at jeg ikke trivdes der jeg bodde før.
Det var artig å kjøre med gondol i Venezia.Spennende by!