torsdag 9. oktober 2008

OKTOBERSOKKENE og NYTT PROSJEKT
(Jeg er kommet til 16 par i år)Jeg har oktobersokkene klar. Denne måneden valgte jeg å ta snarveien om en barnestørrelse. Etter å ha målt ser det ut for at jeg ender på str 32 - 34.I tillegg til å ha modifisert størrelsen har jeg valgt "short row heel". Jeg går snart surr i alle de forskjellige hælvariantene så denne gangen så jeg ikke nærmer på mønsteret engang, besluttet ganske enkelt å gå for den jeg liker best, Altså short row. Den blir fin, er enkel og grei, ingen opp plukking etterpå. Når selve hælfellingen er ferdig så er du ferdig, står der med riktig antall masker og kan bare fortsette å strikke. Det synes jeg er veldig greit.Mønsteret denne gangen heter Flutter-by socks, er designet av Shannon Robalino. Jeg har som så mange ganger før brukt Sisu, Sisu Fantasy denne gangen, og det tror jeg kan være morsomt på en barnesokk.


Så nå vil jeg gi full gass med genseren til min kjære. Jeg holder på med den genseren som vises til høyre på side 19, men vil bytte den beige farge med burgunder. Så får vi se om ikke det også kan bli fint. Garnet Lerke er iallefall godt å strikke med, og det klør ikke. Det er 52% ull og 48% bomull, og han som skal bruke genseren vil helst ha den myk og god ;o)

6 kommentarer:

Lille meg sa...

Du er en ordentlig "flittig Lise", du!
Fine sokker,- igjen! Skulle gjerne visst hvordan du lager denne short row.
Og så den forseggjorte genseren til mannen din, da! Den blir kjempefin, det vises allerede.
Du er flink med strikkepinnene!
Ha en fin torsdag!

Marie sa...

Så mange fine ulike mønster du strikkar på sokkane!

Steinbrua du viser er nydeleg! Elles fine haustbilde :)

Det var deg eg snakka med i telefonen var det ikkje?
Håpar du hadde nytte av bilda :)

Ha ein fin haust vidare :)))

Mormor sa...

Jeg blir stadig like imponert over alle de flotte sokkene folk stikker. For en som er en kløne med strikkepinner er det bare å bøye seg i støvet.

Fjordheim sa...

Ja her var det flere nye innlegg siden jeg var innom sist.
Virkelig flink du. Kan tenke meg at du ikke sitter så lenge rolig uten at strikketøyet kommer frem.
Flotte sokker du lager.
Spesiell bru fra Eigersund.
Ha en riktig god helg :)

Torunn sa...

Skal sei, her går det unna! Flotte sokkar du har strikka og den gensaren til mannen din vert kjempeflott!! Ønskjer deg ei riktig god helg!

Skautrollet sa...

Så fine oktobersokkene ble. Jeg har ikke fått strikket dem ennå. Kan hende jeg får gå rett på november i stedet. Jeg synes short-row heel er vanskelig å strikke uten å få hull i sidene. Strikker alltid god gammeldags helfelling. Er det ikke kilehel det heter tro?? Tar gjerne i mot tips.....