onsdag 10. september 2008

VARIERTE OPPGAVER OG TILBUD


Denne uka fikk jeg tilbud om å være med på Livredningskurs i jobbsammenheng, jeg er jo med på svømmeopplæringen, og da er det veldig greit å ha. Og jeg tenkte at det aldri kan være bortkasta. "Jeg må få det med meg."
Bortkasta og bortkasta, vi er jo heldige hvis vi slipper å bruke slik kunnskap, og vi er heldige om noen kan det den gangen det trengs. Så i dag har jeg altså vært i vannet. Litt tungt er det jo å jobbe vannet i på den måten, men ikke verre enn at det går.

Og så fikk vi også en gjennomgang av hjerte-lungeredning (HLR), som er en naturlig følge av det å redde noen fra drukning. Da var det selvfølgelig Anne vi øvde oss på. Det er ikke så lenge siden jeg var med på HLR men det er veldig greit med en gjennomgang både titt og ofte. Vi blir bare ennå sikrere når vi repeterer. Jeg er vel ikke alene om det??
Har du muligheten til å få være med på slike kurs? Ikke nøl, det kan fort bli nødvendig med en livredder!Foto er hentet fra nettet:Vikhamar speidergruppe på livredderkurs! Jonas haler Marius i land.
Fotograf: Grete Duna


7 kommentarer:

Lille meg sa...

Jeg må bare si at jeg synes du er tøff!
Du skulle vært svømmelærer til meg, du, for jeg kan ikke svømme. Har vannskrekk etter at jeg som barn holdt på å drukne. Det glemmer
jeg aldri!
Jeg beundrer deg som er med å redde andre. Nødvendig arbeid!

Lille meg sa...

Hei! Ta en titt innom meg, det venter noe på deg. Tror ikke du har det fra før.....

Bea sa...

Heilt enig, livredningskurs er viktig og kan aldri bli nok repetert!
Ha ei riktig fin helg!! :)

Anna Lisa sa...

Heisann!!
så klart, det er viktig å kunne livredding...man veit aldri om man plutselig ein dag treng det...men forhpentligvis slipper man.

Flotte sokkar du har strikka:)
Snart begynner strikkesesongen min...og eg må sei at eg gleda meg.

Ønska deg fortsatt god helg. I dag skal vi på hyttetur på vestsida på Island. Ca 2 timers kjøring frå Reykjavik. Før i tida tok det 4-5 timar å kjøre til hytta...men nå er det tunnel så då er veien kortare.
Ha en fin dag!!!
Klem

Nunne sa...

Ja, du e rflink... jeg har evig nok med meg sjøl om jeg skulle ramle i vannet... sorry, jeg hadde vel sett på folk drukne istedet for å være i stand til å hjelp.

Nyttig kurs!
Ikke lenge siden jeg var innom deg, men lenge siden jeg har skrevet til deg... Du savner ikke posten, vel?? den går så tregt nå, kan det ha noe med deg å gjøre, at du ikke lenger er der?? Sendte tolv kort fra Traæna og i ulike retninger... tre av dem to tre uker til Ørnes og Glomfjord... det må være rekord? Jaja, de skulle vel RO i land med dem, kanskje?? :)
God og fredfull helg til deg!

Ruth@ sa...

Hei herlig og se det er noen som tar livredringskurs og HLR ..
Greit med repetering annet hvert år...
Kjekt at det er mange som kan dette for da er det jo greire og være menneske...
Herlig denne siden din var...kommer igjen seinere også jeg...ha en fin helg...

vibbedille sa...

Hei.me selger Opal på Krabbeloftet i Tananger, men helt ærlig så vet eg ikkje hvor mye det er igjen etter helga he he, men eg bestiller nok inn mer snart,får mer av Vis2Vas sin Opal sokkebok og i løpet av uka. du få ta turen innom å kikke.hilsen Vibbedille