tirsdag 2. desember 2008

NYTT SKJERF!

Endelig har jeg fått tid til å bruke det deilige garnet Mirasol Hacho. Fargen heter 302 Peacock Purple. Det er Du store Alpakka som forhandler dette garnet i Norge. Jeg kom tilfeldigvis over det en gang jeg var innom Husfliden i Stavanger, og angrer ikke på at jeg kjøpte med meg to hespler. Det er aldeles nydelig mykt og deilig, håndfarget merinoull fra Peru. Jeg kjøper gjerne mer om jeg kommer over noe.Mirasol er et eget projekt, der 9% av innkjøpsprisen går direkte til et skoleprosjekt i Peru. Så oppfordringen går: Du må ikke være redd for å handle Mirasol-garnet, da får du glimrende garn og hjelper til i Peru!
Nå er det iallefall omgjort til et 170 cm langt og 15 cm bredt skjerf. Dette har jeg tenkt å beholde selv. Designeren av dette mønsteret er Christine Vogel, og en norsk oversettelse av mønsteret kan du finne her: Drop Stitch Scarf. Jeg har et slikt skjerf på pinnene som blir liggende. Det har jeg startet med Faerytale, og det viser seg å være en bommert. Faerytale er bra til sitt bruk, men ikke til dette mønsteret med alle kastene en må holde styr på. Et glattere garn må det være! Så det kan vel kanskje være at jeg rekker opp det jeg har på pinnene, og lager noe annet av det garnet. Hacho derimot, var supert, og jeg er fornøyd med skjerfet mitt!

4 kommentarer:

Lille meg sa...

Det var et flott og spesielt skjerf! Du er flink med strikkepinnene!
Og så at det kommer folk i Peru til hjelp ved å kjøpe slikt garn, er jo flott!
Alle kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.
Du har all grunn til å væer fornøyd med skjerfet ditt!

Maret sa...

Har noko til deg på bloggen min.

Ha ei fin helg.

Maret sa...

Du har vunnet loddtrekninga på bloggen min. Om du sender navn og adresse på e-post, kjem det ein overrasking i posten.

Ha ei fin helg.

bmsunde@online.no

Torunn sa...

Her har det skjedd mykje sidan sist eg var innom! Eg har blitt ein dårleg blogg følgar i det siste, med ein del jobbing, julestria, strikking og sjuk så strekk liksom ikkje tida og kreftene til. ;) Men mykje flott i bloggen din! Beklager SÅ mykje at eg heilt har glømt å sende deg oppskrift på isskrapevottane, men eg såg jo no at du har laga deg eit eige design,- kjempeflotte!! Unnskyld!!!
Det har alltid skjedd noko nytt i bloggen din, så det er ein fryd å følge med! Ønskjer deg ei god adventstid!! Klem