søndag 8. februar 2009

KERTTU KLARE!


Februarsokkene er et finsk mønster, og heldigvis fulgte det med en engelsk oversettelse. Jeg er ikke så stiv i finsk. De var kjekke å strikke og det gikk relativt fort fordi det denne gangen var klarsignal for et tykkere garn. Det gikk med akkurat 100 g.


The Ferbuarysocks is in a Finnish pattern, and fortunately there was an englisg translation. My finnish ain't that good. It was a nice pattern to knit, and it went fast because of the yarn, a little thicker than I'm used to. I used exacly 100 g.

3 sokkepar til nå i 2009Garn /Yarn: Sandnes Garn Perfect

Pinner/Dpn's : 3 mm

Mønster/ Pattern: Kerttu

Design/ Design: En gammel finsk dame, Kerttu/Old finnish woman named Kerttu


Jeg sitter ikke lenge uten håndarbeide. Det er helst sånn at når trådene er festet strekker hendene seg etter neste nøste og pinner. Nå holder jeg på med en tunika til meg selv. Mønstert er hentet fra Dales Temahefte 195. Du finner toppen på side 19, til venstre. Så får vi se hvordan den blir når jeg er ferdig.
I am not sitting for a long time with no knitting. It's most often like this: weave in the ends, strech for a new ball and nedles. Right now it's a new tunic for myself. The pattern is from Dale Temahefte 195. You will find the tunic on pg 19 left. And we will see how it looks like when I'm done.Jeg har plassert min blogg i Alsvikbloggportalen Bloggurat!

13 kommentarer:

Torunn sa...

Så flotte dine vart! Fin farge! Eg har litt andre prosjekt eg må strikke først, så skal eg begynne på sokkane. Ynskjer deg ein fortsatt flott søndag og morsdag.

Fjordheim sa...

Flotte sokker. Nei her er det ikke langt mellom strikkeprosjektene forstår en. Det er jo stadig nye ting på bloggen. Nydelige pulsvanter har du også strikket i det siste.
Ha en fortsatt flott søndag :)

Lille meg sa...

Kjempefine sokker! Du er ikke redd for utfordringer, verken når det gjelder mønster eller språk. Jeg tror jeg hadde fått problem med å stavre meg gjennom et mønster på engelsk!
Ha en fin kveld, og ei god uke!

malla-b sa...

Takk for helsinga i bloggen, kjekt at nokon tittar innom. Nydelege sokkar du har laga. Mange fine mønster i det heftet gleder meg til å sjå den ferdige tunikaen.

Heidi sa...

Nydelege sokkar. Og herleg mannakorn :-)

Solveig sa...

Fine sokker! Det er så gøy å se alle de forskjellige variantene. Synes mønsteret er så flott.

Babben sa...

Hei! og takk for koselig besøk i bloggen min! Sokkene dine ble kjempefine. Nydelig brukfarge, og mønsteret kommer flott frem. Og som deg, må jeg liksom ha pinnene i sving, så nå som februarsokkene er ferdige er det tid for litt kofte-strikking her..

LivM sa...

Sokkene dine ble supre, flott med hullmønster!

Trollkåno sa...

Hei på deg!
So koseleg at du var innom og la igjen kommentar. Kjekt med nye som er på besøk.
Ser at du er riktig ei "storstrikkerske". Vert so imponert over det arbeidet du (og mange..) legg ned i eit par sokkar, med holmønster og greier.
Hjå meg vert dei enkle og kjedelege.
Ang. hekleteppet: før i tida var det kanskje meir slik at dei brukte det dei hadde, og var flinke å nytte restane. Synest dei teppa som er fargerike er fine òg.
Her er det 12 kuldegrader og nydeleg vinterver i kveld. Det likar eg....men no er det kaldt nok.
Ha ei fin veke!

STRIKKEMOR(O) sa...

Fine sokkar og pulsvantar! Det er kjekt med sånne småprosjekt inn i mellom. Ha ei fin veke!

Marie sa...

Takk for velkommentilbakekommentar!

Skal seie du har strikka masse fint i vinter! Nydelege naturbilde også!

Herleg å vere tilbake :)

Klem frå Marie

Muffin sa...

Satt akkurat og sjekket gjennom garnlagret, og der ligger sjokoladebrunt garn.. og nå fikk jeg lyst på sånne sokker gitt. Synd jeg har litt angst for sånn hullstrikking, vi får se. Men de var jo så innmari fine!!

Anne-Ruth sa...

Sokkene ble kjempefine i brunt!